Kultūra - tikai plāna ābola miziņa virs nokaitēta haosa

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Festivāla "Positivus" programmu papildina The Prodigy, Tove Lo u.c.
Publicēts 26. februārī, 2018.
The Prodigy, Tove Lo, Mura Masa, Lauv, Torres un The Barr Brothers papildina Positivus festivāla programmu, pievienojoties jau izziņotajai mūzikas leģendai Nick Cave and The Bad Seeds. Positivus festivāls šovasar notiks no 20. līdz 22. jūlijam, jau divpadsmito reizi Salacgrīvas Zvejnieku parkā pulcējot lieliskas mūzikas un labas izklaides cienītājus.

 

Ekstravagantā britu tehno-elektroniķu apvienība The Prodigy pilnas koncertzāles un klubus pulcē jau kopš deviņdesmito gadu beigām, un nekas neliecina, ka viņu enerģija varētu izsīkt. Nesenākais studijas albums The Day Is My Enemy dienasgaismu ieraudzīja 2015. gadā, taču koncertos joprojām skan arī paši lielākie hīti, kas izturējuši laika pārbaudi dekāžu garumā – Voodoo People, Firestarter, kā arī citi reiva zelta laikmeta nozīmīgākie skaņdarbi.

Zviedru popdziedātāja Tove Lo rada tumšu noskaņu piepildītu mūziku, kas pamudinājis mūzikas kritiķus nodēvēt viņu par skumjāko meiteni Zviedrijā, taču vienlaikus mūziķes meistarīgā kompozīcijas māksla atnesusi gana prestižus apbalvojumus, tostarp par Elijas Goldingas izpildīto dziesmu Love Me Like You Do, kurai Tove Lo ir viena no līdzautorēm. Iekļaujot popmūzikā elektronikas, dance un grunge elementus, Tove Lo rada laikmetīgu un svaigu mūziku ar pamanāmu ritmu un dinamiku.

Gērnsijā dzimušais elektronikas brīnumbērns Mura Masa savos ierakstos spēj notvert mūsdienu pasaules elpu, padarot kosmopolītismu par klātesošu un neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, vienlaikus radot jaunu skaņu telpu ar ikdienas un pat sadzīves skaņām un dažādu kultūru nospiedumiem.

Amerikāņu mūziķis Lauv, viena no pieprasītākajām jaunajām mūzikas zvaigznēm, piedāvā romantisku, viegla ideālisma caurvītu, melanholisku skanējumu, kas rada emocionālu klātesamības sajūtu un ļauj izbaudīt patiesa pozitīvisma caurvītus brīžus.

Amerikāniete Torres savā mūzikā piedāvā elektropopa bītus, gotiski industriālas noskaņas, netveramu krautroka klātbūtni un deviņdesmito gadu tumšo dūmaku, kurā starp visdažādākajiem instrumentiem galvenā loma ir atvēlēta dziedātājas kaislīgajai un uzmanību paģērošajai balsij.

Kanādiešu brāļu izveidotā apvienība The Barr Brothers priecē un uzlādē ar roķīgu, psihedēliskā manierē apdarinātu postfolku, kam papildu šķautnes piešķir visdažādākie autentiskie instrumenti teju no visas pasaules.

Biļetes uz Positivus festivālu var iegādāties www.positivusfestival.com un Biļešu Serviss tīklā. Pieejamas vienas dienas (50 €), divu dienu (69 €) un trīs dienu (79 €) biļetes, kā arī trīs dienu biļetes ar telts vietu (87 €) un VIP biļetes (250 €). Tikai festivāla mājaslapā www.positivusfestival.com jauniešiem vecumā no 11 līdz 16 gadiem iespējams iegādāties jauniešu biļetes ar atlaidi. Tuvojoties festivālam, biļetes kļūs dārgākas.

Foto: Publicitātes


Komentāri (2)
OfRA: The Prodigy - beidzoooot!
03/03/2018 09:00
Tuli: Tagad pasākums tiešām ir šīs naudas vērts :D
22/03/2018 18:55
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: